Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
[O2] naprawa czujnika niezapiętego pasa kierowcy
Zwiń
X
-
[O2] naprawa czujnika niezapiętego pasa kierowcy
EDIT 2: po kilku tysiącach km jazdy i kilku jazdach kilkugodzinnych stwierdzam, że usterka została całkowicie naprawiona - żadnych problemów
EDIT: coś się pokopało, dlatego zdjęcia oglądajcie od końca
Zaczęło się niedawno, po kilku h jazdy włączała się kontrolka niezapiętych pasów i gong. Także przy ostrym hamowaniu. Krótka ocena sytuacji i wnioski - coś jest nie tak z czujnikiem w zapięciu pasa. Wielu z Was ma ten problem, ale na forum nie znalazłem sposobu naprawy, tylko wymiana całego mocowania lub wyłączenie opcji za pomocą VCDS'a.
Ja wybrałem sposób naprawy, który jest stosunkowo prosty.
Potrzeba kluczy z końcówkami SPLINE - żeby odkręcić fotel i żeby odkręcić mocowanie pasa. Myślę, że ta czynność nie wymaga specjalnego tłumaczenia, trzeba oczywiście także rozłączyć wtyczkę mocowania pasa i całość zabrać w wygodne do pracy miejsce.
Obudowa pasa jest sklejona - należy ją rozdzielić - ja użyłem do tego szczypiec do spinek tapicerki.
Po rozdzieleniu obudowy mamy dostęp do czujnika - to ten biały element z kabelkami. Czujnik jest uruchamiany zieloną częścią. Rozdzielenie czujnika to prosta sprawa, wystarczy nożyk tapicerski.
Po otwarciu czujnika już wszystko jest jasne - należy wyczyścić całość, a także - w moim przypadku dogiąć w nowy sposób blaszkę styku, aby po zapięciu pasa nie było ryzyka, że obwód zostanie zwarty.
Reszta, to poskładanie wszystkiego w odwrotnej kolejności, sklejenie obudowy np. Kropelką i montaż w samochodzie.Załączone pliki- img_2133_419.jpg (93,4 KB, 3447 odsłon)
- img_2134_119.jpg (109,2 KB, 3450 odsłon)
- img_2135_528.jpg (83,1 KB, 3451 odsłon)
- img_2136_163.jpg (104,5 KB, 3449 odsłon)
- img_2137_131.jpg (88,2 KB, 3452 odsłon)
- img_2138_680.jpg (106,6 KB, 3453 odsłon)
- img_2139_205.jpg (89,3 KB, 3451 odsłon)
- img_2141_538.jpg (102,9 KB, 3453 odsłon)
- img_2143_922.jpg (104,7 KB, 3454 odsłon)
- img_2145_199.jpg (84,8 KB, 3454 odsłon)
była octa jest bora.. 1.9 TDI AJM
a teraz... znowu octa ;-)
-
była octa jest bora.. 1.9 TDI AJM
a teraz... znowu octa ;-)
Komentarz
-
-
Dzień dobry
Ja trochę niby z innej beczki. Otóż w mojej OII FL szlag trafił prawą przednią klamrę do pasa.
Była już sklejona, ale ostatecznie pękł cały plastik, nie do odratowania.
Czy jest opcja kupienia samego plastiku? Mechanizm jest okay.
Albo inaczej. Na allegro jest sporo klamr tylnich, również z OI.. do OII nie ma raczej nic. Pewnie mógłbym kupić za 2 stówy cały mechanizm w ASO, ale mija się to z celem, wolałbym z jakiejś używki wydłubać to, co mnie interesuje.
Czy te klamry z tyłu z OI mają identyczny plastik..?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TabelZamieszczone przez krzysnPrzecież o wiele prościej jest wykodować czujnik zapiętego pasa...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapiZamieszczone przez slawciolnie wyświetla mi kontrolka, nie mówiąc o brzęczku informacjiZamieszczone przez slawciolInformacja na tablicy o nie zapiętych pasach była.
albo wogole nie pokazuje ? albo pokazuje informacje ?
Jak mam nie zapięte pasy to nie ma informacji o tym na zegarach. Przedwczoraj jeszcze byłaczarna perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapiZamieszczone przez slawciolJest tak że jeszcze przedwczoraj miałem kontrolkę o nie zapiętych pasach. Od wczoraj ta kontrolka się nie zapala.
[ Dodano: Nie 28 Cze, 15 12:25 ]
Zamieszczone przez kapimożliwe że jakimś paprochem przygniotłeś czujnik w zapięciu pasa - jest stale wciśnięty,
Już działa, parę razy cienkim nożem w gniazdo, troszkę WD i jest ok.czarna perła
Komentarz
-
Komentarz